Usluge /

Cenovnik

FOTOKOPIRANJE

Spektar naših usluga u oblasti fotokopiranja, digitalne štampe i skeniranja je veoma širok. Bilo da Vam je potrebno fotokopiranje ličnih dokumenata, štampanje projekata, seminarskih ili maturskih radova, brošura, fotokopiranje knjiga ili beleški, skeniranje i štampa fotografija i ilustracija tu smo da odgovorimo na Vaše zahteve. Kolor i crno-belo kopiranje i štampanje vršimo na mašinama poslednje generacije, u visokim rezolucijama do 600 dpi. Ovakav način štampanja pruža vrhunski kvalitet otiska, čak i uverljiviji od originala, odakle dolazi i moto kojim se vodimo već dvadeset godina „Za kopiju bolju od originala“.
Fotokopiranje i štampanje vršimo na različitim papirima i materijalima, izbor je prepušten Vama, tu smo da Vas posavetujemo i preporučimo Vam debljinu papira, mat ili sjajni otisak, adekvatnu vrstu folije ili paus papira. Osnovne usluge koje nudimo odnose se na digitalno fotkopiranje i štampanje na A3 i A4 formatu, za veće formate nas možete uvek pozvati na brojeve telefona ili se informisati u oblasti plotovanje. Za popuste na veći broj kopija uvek nas možete pitati, nudimo Vam različite vrste pogodnosti u zavisnosti od vrste i količine štampe.
Ukoliko donesete materijal zaheftan ili povezan spiralom mi vršimo raskoričavanje, pravimo identičnu kopiju i ponovo vraćamo materijal u prvobitno stanje, a po Vašoj želji povezujemo i kopiju. O čemu više možete pročitati u oblasti koričenje. Imamo veliki izbor papira u boji, koji možete izabrati zarad boljeg isticanja i teksta ili iz estetskih razloga. Na njima najčešće štampamo flajere, natpise, dečije slikovnice, studentske skripte, ali i odvajamo sadžaj pri koričenju.

Broj strana

Cena po strani

ŠTAMPA CRNO BELIH STRANA

1-30 crno belih strana

7 din.

31-90 crno belih strana

5.6 din.

91-200 crno belih strana

4.9 din.

preko 200 crno belih strana

4.2 din.

ŠTAMPA KOLOR STRANA

štampa kolor teksta

35 din.

štampa punog kolora

50 din.


KORIČENJE

U ponudi imamo više različitih vrsta koričenja.

Spiralno koričenje je najrasprostranjenija vrsta koričenja. Tu vam nudimo koričenje plastičnom spiralom i žičanom spiralom. Koričenje plastičnom spiralom je ekonomično, brzo se izrađuje i efektno je. Uz plastičnu spiralu možete birati prednju i zadnju koricu iz širokog asortimana koji nudimo. Korice mogu biti kartonske, kaširane ili providne folije, one su vam uračunate u cenu izrade. Povezani materijal možete raskoričiti i ponovo povezati bez uništavanja spirale, originala i korica, što je jako korisno u slučaju kada treba zameniti nekoliko listova u poslednjem trenutku. Koričenje žičanom spiralom se malo razlikuje, materijal ukoričen ovom spiralom se može rotirati za gotovo punih 360˚. Efektan i vrlo trajan povez, predviđen za uslove povišene eksploatacije, ali i za primene gde se traži određen, elegantan izgled. Ovakvo koričenje takođe uključuje naše korice i idealno je za poslovne prezentacije, za projekte, za seminarske ili maturske radove, za brošure, za spajanje dokumentacije. Kao i koričenje plastičnom spiralom i koričenje žičanom spiralom se radi odmah po prijemu materijala. Jednom raskoričena spirala se više ne može upotrebiti. Tako da ukoliko nešto menjate mora se koristiti nova spirala, za razliku od koričenja plastičnom spiralom. Broj listova kod ovog koričenja je ograničen.

Tvrdi povez sa zlatotiskom vam toplo preporučujemo za vaše diplomske radove, povezivanje kopija, knjiga, maturskih radova, zvanične dokumentacije, ugovora, projekata I sl. O vremenu izrade, koricama i zlatotisku za naslovnu stranu se dogovaramo sa vama po prijemu materijala.

TVRDO KORIČENJE SA ZLATOTISKOM

1 korica

1000 din./ kom.

preko 2 korice

600 din./ kom

 

PLOTOVANJE

Štampu velikih formata - plotovanje (linijskih crteža crno belo i u boji) radimo na HP ploterima koji pružaju vrhunski kvalitet visoke rezolucije, poput plotera HP DeignJet 500. Plotujemo tehničke i linijske crtaže, arhitektonske projekte, planove i mape, postere. Materijal za štampu Vašeg CAD projekta, plana ili linijskog tehničkog crteža možete nam doneti lično i sačekati desetak minuta dok Vam odštampamo na licu mesta, ili nam projekat možete poslati na e-mail (najavljivanje telefonom materijala je obavezno). Plotovanje može biti crno belo ili u boji. Pored štampe možemo i fotokopirati donete linijske crteže, ali ih i umanjivati ili uvećavati.

Materijali odnosno papiri na kojima plotujemo su:
- Standardni papir, gramature od 80 g 
- Paus papir
- Hamer papir, gramature 200 g

Maksimalna širina rolne na kojoj plotujemo crteže je 900 mm dok je maksimalna dužina 10 metara. Uglavnom se plotuju crteži iz AutoCad-a odnosno DWG crteži ali svakako ćemo odšampati i drugim formatima poput PDF ili JPG.

Dodatne usluge koje vršimo:
- Savijanje tj. formatiranje na A4 ili A3
- Ojačavanje savijenih crteža kartonom
- Bušenje materijala (dve ili četiri rupe)
- Sortiranje i slaganje materijala
- Pakovanje gotovih primeraka u registratore, fascikle sa mehanizmom,
koričenje plastičnom i žičanom spiralom ili tvrdi povez.

Širina rolne

Cena po dužnom metru

CRNO BELA ŠTAMPA LINIJSKIH CRTEŽA

900 mm

240 din.

620 mm

200 din.

ŠTAMPA U BOJI LINIJSKIH CRTEŽA

900 mm

380 din.

620 mm

280 din.

 

PLASTIFICIRANJE

Plastifikacija koju radimo je obostrana topla plastifikacija. Njome možete zaštititi dokumenta, fotografije, kataloge, cenovnike, vizit karte kako bi dobili što dugotrajniji materijal. Jednom plastificirani materijal se ne može više odvojiti od plastike. Ukoliko se na plastifikaciji ostavi prepust od minimum 2mm, plastificirani materijal je u tom slučaju vodootporan.

Maksimalan format koji radimo je A3, manji formati poput toga ne moraju biti striktno A4 ili A5, već je bitno da staju u A4 i A3 folije, kako bi se adekvatno plastificirali, a višak materijala mi sečemo. Pored ovih formata nudimo plastificiranje ID kartica, sa specijalnim folijama, uz koje dobijate i dodatni material u vidu štipaljke i trake za kačenje identifikacije.

SKENIRANJE I SNIMANJE NA MEDIJE

Nudimo Vam kompletnu digitalizaciju papirne dokumentacije, fotografija, planova ili mapa. Sav papirni materijal sada lako i brzo kod nas možete prebaciti na CD, DVD ili Vaš USB. Možete izabrati da li želite skenirana dokumenta u PDF, JPG ili TIFF formatu. Skeniranje do A3 formata može se raditi u grayscale ili color modu u rezoluciji do 600dpi.

Takođe u našoj ponudi nalazi se i skeniranje velikih formata – plotovanih crteža. Za više informacija o skeniranju, fotokopiranju i umanjivanju velikih formata najbolje je da nas kontaktirate i pitate naše zaposlene za više informacija.

ON-LINE PRIJEM MATERIJALA

Kako bismo Vam uštedeli vreme nudimo Vam opciju slanja materijala putem e-maila. Sve što je potrebno je da nas pozovete, kako biste nam najavili materijal i kako bismo se dogovorili oko detalja, zarad izbegavanja nesporazuma i provere podataka. Najbolje je da materijal bude u nekom od standardnih formata, poput JPG, PDF, DWG, TIFF, DOC… Ukoliko je neophodno da se materijal štampa iz nekog atipičnog formata, molimo Vas da nam to naglasite, kako bi Vam naši zaposleni pružili adekvatnu uslugu.

Za kopiju bolju od originala!